انتقال حساب شرکت‌ها به استان برای تقویت منابع بانکی

  • کارگزاری کیان
انتقال حساب شرکت‌ها به استان برای تقویت منابع بانکی

استاندار لرستان گفت: به‌دلیل پایین بودن حجم سپرده‌گذاری مردم و شرکت‌ها در مقایسه با میزان تقاضا برای تسهیلات در استان، حدود ۲۷۰ شرکت فعال موظف شده‌اند حساب‌های بانکی خود را به داخل استان منتقل کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، سید سعید شاهرخی امروز _شنبه چهارم مرداد_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز جلسه بسیار مفیدی با دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل استان برگزار شد؛ به‌ویژه با هفده دستگاهی که اعتبارات ملی و استانی قابل توجهی در اختیار دارند. با توجه به فصل توزیع اعتبارات، چه در حوزه نقدینگی و چه اوراقی که برای پروژه‌های عمرانی اختصاص می‌یابد، تأکید کردیم دستگاه‌ها و بانک‌ها باید سهم استان را به‌طور کامل جذب کنند تا پروژه‌ها با جدیت پیش برود.

وی درباره تفاوت شیوه توزیع اوراق نسبت به سال گذشته افزود: امسال علاوه بر پروژه‌های استانی، پروژه‌های ملی نیز می‌توانند از این اوراق بهره‌مند شوند. پروژه‌های استانی توسط دستگاه‌های استانی و پروژه‌های ملی توسط وزارتخانه‌ها تأمین مالی می‌شوند و سهم لرستان از این اعتبارات ۲۰ همت است. مدیران دستگاه‌ها مکلف شدند مطالبات استان را از وزارتخانه‌ها با جدیت پیگیری کنند.

استاندار لرستان گفت: سازوکار تأمین مالی به این صورت است که دولت اوراق را تضمین می‌کند و بانک‌ها آنها را خریداری کرده و منابع مالی را در اختیار دستگاه‌ها و پیمانکاران قرار می‌دهند، ما مصمم هستیم از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده کنیم تا تحرک قابل‌توجهی در پروژه‌های عمرانی استان ایجاد شود.

شاهرخی با اشاره به وضعیت تسهیلات تکلیفی گفت: برخی از ردیف‌های تسهیلات در سال ۱۴۰۳ به پایان رسیده، برخی تا پایان شهریور و بعضی نیز تا سال آینده فرصت دارند. به دستگاه‌ها هشدار دادیم که در صورت کوتاهی در واگذاری یا پیگیری تسهیلات با تذکر جدی و حتی قطع همکاری روبه‌رو خواهند شد. بانک‌ها نیز باید دقیقاً به وظایف قانونی خود عمل کنند.

وی افزود: سرمایه‌گذاران و متقاضیان دریافت تسهیلات باید در موعد مقرر به بانک‌ها مراجعه و مدارک و تضامین لازم را ارائه کنند. در برخی موارد تأخیر یا نقص مدارک باعث از دست رفتن سهم استان شده است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم فرآیند تسهیلات سال ۱۴۰۴ را از همین حالا به‌صورت هفتگی رصد کنیم تا معرفی افراد، عملکرد بانک‌ها و پیگیری پرونده‌ها به‌موقع انجام شود.

استاندار لرستان با اشاره به دغدغه‌های مردم در زمینه تسهیلات گفت: برخی بانک‌ها در پرداخت وام‌های فرزندآوری، ازدواج و مسکن عملکرد قابل‌قبولی داشته‌اند اما تعدادی از بانک‌ها ضعیف عمل کرده‌اند که امروز به آنها تذکر جدی داده شد.

الزام شرکت‌ها به انتقال حساب‌های بانکی به استان

شاهرخی با بیان اینکه ناترازی منابع و مصارف بانک‌های استان یک مشکل اساسی است، افزود: حجم سپرده‌گذاری مردم و شرکت‌ها بسیار کمتر از میزان تقاضا برای وام است و به همین دلیل تصمیم گرفتیم تمامی شرکت‌های فعال در استان حدود ۲۷۰ شرکت ملزم به انتقال حساب‌های بانکی خود به داخل استان شوند تا توان مالی بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات افزایش یابد. به‌ویژه شرکت پتروشیمی باید هرچه سریع‌تر گردش مالی عمده خود را به استان منتقل کند.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام کمک بزرگی به رفع مشکل ناترازی بانک‌ها خواهد کرد. همچنین بانک‌ها موظف شدند با استفاده از منابع مرکزی، فعلاً سرعت پرداخت تسهیلات را افزایش دهند.

استاندار لرستان گفت: خوشبختانه در دو هفته اخیر شاهد پیشرفت خوبی بوده‌ایم و درصد پرداخت تسهیلات افزایش یافته است؛ این روند را با برگزاری جلسات هماهنگی مستمر میان بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی ادامه خواهیم داد تا مردم استان بتوانند حداکثر استفاده را از ظرفیت‌های موجود داشته باشند.

کد خبر 888626

  • کاشت مو