ترامپ برای تنبیه کانادا به متحد پوتین متوسل شد / «معامله بسیار بزرگ» واشنگتن برای خرید کود شیمیایی از بلاروس

ترامپ برای تنبیه کانادا به متحد پوتین متوسل شد / «معامله بسیار بزرگ» واشنگتن برای خرید کود شیمیایی از بلاروس

در ادامه تشدید جنگ تجاری میان واشنگتن و اتاوا، رئیس‌جمهور آمریکا از تلاش برای نهایی‌سازی یک قرارداد کلان به منظور خرید پتاس و کودهای شیمیایی از بلاروس خبر داد؛ اقدامی که حاکی از چرخش آشکار کاخ سفید از متحد سنتی خود، کانادا، به سوی نزدیک‌ترین شریک منطقه‌ای کرملین است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از گاردین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال اعلام کرد دولتش در حال کار بر روی یک توافق بسیار بزرگ جهت خرید پتاس از بلاروس است.

رئیس‌جمهور آمریکا در این باره نوشت: «ایالات متحده در حال پیشبرد معامله‌ای عظیم پیرامون خرید پتاس از بلاروس است؛ قیمت‌ها به مراتب کمتر از بهایی خواهد بود که در حال حاضر به کانادا می‌پردازیم و این خبر بسیار خوبی برای کشاورزان و دامداران ماست.»

این اعلام در شرایطی صورت می‌گیرد که تنش‌های تجاری میان واشنگتن و اتاوا در هفته‌های اخیر اوج گرفته است؛ کانادا همواره بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین تامین‌کننده پتاس مورد نیاز بخش کشاورزی ایالات متحده به شمار می‌رفت.

وابستگی کشاورزی آمریکا به واردات پتاس

پتاس از نمک‌های معدنی و ترکیبات حیاتی برای تولید انواع کودهای کشاورزی است و ایالات متحده بخش عمده نیاز داخلی خود به این محصول را از طریق واردات تامین می‌کند؛ کالایی استراتژیک که بهای آن پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ با جهش شدید روبه‌رو شد.

بر اساس داده‌های سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS)، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۷۹ درصد از پتاس وارداتی آمریکا از کانادا تامین شده و سهم روسیه ۱۱ درصد و بلاروس ۴ درصد بوده است.

رویکرد جدید واشنگتن از تمایل کاخ سفید برای ورود به تعامل و آب کردن یخ روابط با مینسک، با وجود پرونده‌های سنگین حقوق بشری و همراهی حکومت لوکاشنکو با حمله نظامی روسیه به اوکراین حکایت دارد.

نشانه‌های بهبود روابط پیش از این نیز نمایان شده بود؛ هفته گذشته بلاروس اقدام به آزادی ۲۵ زندانی سیاسی کرد و در مقابل، ایالات متحده تحریم‌های اعمال‌شده علیه دو شرکت وابسته به این کشور را لغو نمود.

با این وجود، صدها تن از منتقدان همچنان در زندان‌های بلاروس به سر می‌برند؛ وضعیتی که حاصل سرکوب اعتراضات سراسری پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ۲۰۲۰ بود و تحریم‌های گسترده غرب را در پی داشت.

در سال ۲۰۲۲ نیز به دلیل اجازه مینسک به ارتش روسیه جهت استفاده از خاک بلاروس برای تهاجم به اوکراین، تحریم‌های تنبیهی سنگین‌تری از سوی بلوک غرب علیه این کشور تصویب و اجرا شد.

هشدار رهبر اپوزیسیون بلاروس نسبت به معامله با لوکاشنکو

اعلام آمادگی ترامپ برای تجارت با مینسک، با واکنش تند مخالفان دولت بلاروس همراه شده است.

سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر در تبعید اپوزیسیون بلاروس روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، هرگونه معامله و بده‌بستان با الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس را «بسیار پرمخاطره و خطرناک» توصیف کرد.

تیخانوفسکایا تصریح کرد: «موضع ما کاملاً روشن است؛ اکنون زمان مناسبی برای تجارت با این رژیم نیست، چرا که تمام درآمدهای حاصل از فروش پتاس صرف سرکوب‌های داخلی و تقویت ماشین جنگی روسیه می‌شود.»

وی در عین حال خاطرنشان ساخت بر این باور است که جامعه آمریکا و تحلیلگران آن به خوبی ماهیت حکومت لوکاشنکو را می‌شناسند و از پیامدهای این توافقات آگاه هستند.

۴۲/۴۲

کد مطلب 2277937

  • کنایه بقائی به روایت آمریکا از گرانی سوخت؛ این همان مغالطه هیتلر است، مردم آنقدر کم‌حافظه شده‌اند؟

    کنایه بقائی به روایت آمریکا از گرانی سوخت؛ این همان مغالطه هیتلر است، مردم آنقدر کم‌حافظه شده‌اند؟

  • ترامپ برای تنبیه کانادا به متحد پوتین متوسل شد / «معامله بسیار بزرگ» واشنگتن برای خرید کود شیمیایی از بلاروس

    ترامپ برای تنبیه کانادا به متحد پوتین متوسل شد / «معامله بسیار بزرگ» واشنگتن برای خرید کود شیمیایی از بلاروس

  • حملات هوایی عربستان به المخا یمن ۱۵ شهید و زخمی برجا گذاشت

    حملات هوایی عربستان به المخا یمن ۱۵ شهید و زخمی برجا گذاشت

  • پس از پیام انصارالله به رم؛ ایتالیا هواپیماهای نظامی خود را بی‌سروصدا از پایگاه طائف عربستان خارج کرد

    پس از پیام انصارالله به رم؛ ایتالیا هواپیماهای نظامی خود را بی‌سروصدا از پایگاه طائف عربستان خارج کرد

  • برنهام به کمک بن سلمان آمد/ هواپیمای سوخت‌رسان انگلیس در راه عربستان

    برنهام به کمک بن سلمان آمد/ هواپیمای سوخت‌رسان انگلیس در راه عربستان

  • روزنامه اصلاح طلب : فرصت گفتگوی روسای جمهور ایران و امریکا در سازمان ملل در دوره خاتمی و روحانی از دست رفت؛ پزشکیان و ترامپ چه خواهند کرد؟

    روزنامه اصلاح طلب : فرصت گفتگوی روسای جمهور ایران و امریکا در سازمان ملل در دوره خاتمی و روحانی از دست رفت؛ پزشکیان و ترامپ چه خواهند کرد؟