ترامپ: درباره طاعون به‌زودی با پوتین صحبت می‌کنم/ هشدار امنیتی آمریکا: به روسیه سفر نکنید/ درخواست روبیو از مسکو

ترامپ: درباره طاعون به‌زودی با پوتین صحبت می‌کنم/ هشدار امنیتی آمریکا: به روسیه سفر نکنید/ درخواست روبیو از مسکو

مرگ یک کارمند مؤسسه تحقیقات ضدطاعون در سیبری پس از گزارش‌هایی درباره احتمال تماس او با باکتری طاعون، نگرانی‌هایی را در روسیه و آمریکا ایجاد کرده است؛ در حالی که مقام‌های روسیه ارتباط این مرگ با طاعون را تأیید نکرده‌اند، واشنگتن همچنان این پرونده را زیر نظر دارد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از آکسیوس؛ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) اعلام کرد گزارش‌های مربوط به یک مورد مشکوک طاعون ریوی در روسیه را زیر نظر دارد و برای مقابله با هر تهدید احتمالی آماده است.

طاعون ریوی خطرناک‌ترین شکل بیماری طاعون محسوب می‌شود و در صورت درمان‌نشدن می‌تواند تقریباً همیشه مرگبار باشد.

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت برای گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین درباره پرونده مشکوک طاعون در روسیه برنامه‌ریزی کرده است و این تماس «خیلی زود» انجام خواهد شد.

ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی اطلاعاتی آمریکا از این وضعیت گفت مقام‌های آمریکایی در حال انجام «بحث‌های بسیار عمیق» درباره این موضوع هستند و احتمالاً روز چهارشنبه اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه خواهند کرد.

مرگ کارمند مؤسسه ضدطاعون در سیبری

مرگ داریا شیپیلووا، کارمند مؤسسه تحقیقات ضدطاعون سیبری، توجه‌ها را به احتمال ابتلای او به طاعون جلب کرد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، این احتمال مطرح شده بود که شیپیلووا در جریان فعالیت خود در این مؤسسه با باکتری طاعون در تماس بوده باشد.

با این حال، مقام‌های روسیه می‌گویند نتایج آزمایش‌ها تاکنون ابتلای او به طاعون را تأیید نکرده و ارتباطی میان مرگ وی و عوامل بیماری‌زایی که در محل کار با آنها سروکار داشته، پیدا نشده است.

با وجود این، برای احتیاط پنج بیمارستان در منطقه در قرنطینه هستند و حدود ۲۰۰ نفری که با شیپیلووا در تماس بوده‌اند، تحت نظر پزشکی قرار گرفته‌اند.

فعلاً نشانه‌ای از تهدید گسترده علیه آمریکا وجود ندارد

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که تحولات مربوط به این پرونده را زیر نظر دارد و همراه با دیگر نهادهای دولتی آمریکا، وضعیت را بررسی می‌کند.

این مرکز در عین حال تأکید کرد که «در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از تهدیدی گسترده‌تر علیه آمریکا وجود ندارد»، اما مقام‌های بهداشتی و دیگر دستگاه‌های مرتبط در این کشور برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی آماده‌اند و روند تحولات را به‌دقت دنبال می‌کنند.

CDC همچنین اعلام کرد که طاعون یک بیماری باکتریایی خطرناک است، اما در صورت تشخیص به‌موقع، می‌توان آن را با آنتی‌بیوتیک درمان کرد.

CDC می‌گوید طاعون ریوی از طریق قطرات تنفسی و در تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل می‌شود. این مرکز همچنین تأکید کرده است که برای مهار بیماری، باید افراد مبتلا هرچه سریع‌تر شناسایی و درمان شوند و کسانی که با آنها در تماس بوده‌اند نیز تحت نظر قرار بگیرند.

هشدار «سفر نکنید» آمریکا درباره روسیه

در همین حال، وزارت خارجه آمریکا برای روسیه هشدار «سفر نکنید» صادر کرده است. ترامپ روز دوشنبه گفت که از ماجرا باخبر شده است. او در پاسخ به خبرنگاران گفت: «تازه درباره آن شنیده‌ایم» و افزود که هنوز درباره این موضوع با پوتین گفت‌وگویی نداشته است.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: «ما به آنها کمک خواهیم کرد؛ تا جایی که بتوانیم به آنها کمک می‌کنیم.»

وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا و وزارت خارجه این کشور نیز اعلام کرده‌اند که تحولات مربوط به این پرونده را دنبال می‌کنند.

روبیو از روسیه خواست اطلاعات بیشتری ارائه کند

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه از روسیه خواست اطلاعات بیشتری درباره مرگ شیپیلووا در اختیار جامعه جهانی قرار دهد.

روبیو به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم روسیه طبیعتاً موظف است اطلاعات بیشتری را با جهان به اشتراک بگذارد.»

در حال حاضر، مقام‌های روسیه ارتباط میان مرگ این کارمند و طاعون را تأیید نکرده‌اند و همزمان مقام‌های آمریکایی نیز می‌گویند شواهدی از وجود تهدید گسترده علیه این کشور در دست نیست. با این حال، ادامه قرنطینه مراکز درمانی و مراقبت از افرادی که با فرد جان‌باخته در تماس بوده‌اند، موجب شده است پرونده همچنان در کانون توجه واشنگتن و مسکو قرار داشته باشد.

315

کد مطلب 2284824

  • ترامپ: درباره طاعون به‌زودی با پوتین صحبت می‌کنم/ هشدار امنیتی آمریکا: به روسیه سفر نکنید/ درخواست روبیو از مسکو

    ترامپ: درباره طاعون به‌زودی با پوتین صحبت می‌کنم/ هشدار امنیتی آمریکا: به روسیه سفر نکنید/ درخواست روبیو از مسکو

  • ترامپ: درباره ایران باید کار را تمام کنیم، مساله فقط شیوه آن است/ تنگه هرمز متعلق به ایالات متحده آمریکا است!

    ترامپ: درباره ایران باید کار را تمام کنیم، مساله فقط شیوه آن است/ تنگه هرمز متعلق به ایالات متحده آمریکا است!

  • مجتبی امانی: حزب‌الله با وجود فشارها همچنان پویا و مؤثر در صحنه سیاسی حضور دارد/ فقدان رهبری قرار بود حزب‌الله را به سرنگونی بکشاند، اما شکست خورد

    مجتبی امانی: حزب‌الله با وجود فشارها همچنان پویا و مؤثر در صحنه سیاسی حضور دارد/ فقدان رهبری قرار بود حزب‌الله را به سرنگونی بکشاند، اما شکست خورد

  • ونس: هر توافقی با ایران باید شامل کاهش غنی‌سازی باشد/ اگر سلاح هسته‌ای نمی‌خواهید، پس چرا به سوخت غنی‌شده ۶۰ درصدی نیاز دارید؟

    ونس: هر توافقی با ایران باید شامل کاهش غنی‌سازی باشد/ اگر سلاح هسته‌ای نمی‌خواهید، پس چرا به سوخت غنی‌شده ۶۰ درصدی نیاز دارید؟

  • شنیده شدن صدای چند انفجار در پایتخت عربستان/ کشته شدن فرمانده تیپ ۳۵ زرهی مزدوران سعودی تائید شد

    شنیده شدن صدای چند انفجار در پایتخت عربستان/ کشته شدن فرمانده تیپ ۳۵ زرهی مزدوران سعودی تائید شد

  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان علیه ایران به صورت خاموش می جنگد/ آنها ماهیانه50میلیون دلار از امریکا می گیرند

    روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان علیه ایران به صورت خاموش می جنگد/ آنها ماهیانه50میلیون دلار از امریکا می گیرند

  • کورش احمدی: حتی در اوج برجام هم ملاقات رئیس‌جمهور ایران و اوباما ممکن نشد/  از تنگه هرمز میلیون‌ها بشکه نفت عبور کرده است

    کورش احمدی: حتی در اوج برجام هم ملاقات رئیس‌جمهور ایران و اوباما ممکن نشد/ از تنگه هرمز میلیون‌ها بشکه نفت عبور کرده است

  • شنیده شدن صدای چند انفجار در پایتخت عربستان/ کشته شدن فرمانده تیپ ۳۵ زرهی مزدوران سعودی تائید شد

    شنیده شدن صدای چند انفجار در پایتخت عربستان/ کشته شدن فرمانده تیپ ۳۵ زرهی مزدوران سعودی تائید شد